Råglimpa med kardemumma och havretopping
Publicerat den

Filmjölkslimpa är något jag ibland får dille på. Det är så saftigt och gott! Dessutom är det väldigt lätt att göra. Det tar inte många minuter att knåda ihop en deg och sedan sköter sig limpan sig själv i ugnen medan du gör något annat. Perfekt att slänga ihop kvällen innan, så har du färskt bröd till frukosten. Limpan kan man variera med mjöl, frön och kryddor. Du väljer helt själv vad du vill ha! I denna som jag bakade igår kväll hade jag kardemumma, vilket var mycket gott! Att ha i någon sort av frukt är att rekommendera då brödet blir extra saftigt. Jag valde russin går. Det är super gott! 
 
 
 
 
Råglimpa med kardemumma och havretopping
 
6 ½ dl rågsikt
½ tsk salt
½ msk brödkrunke.yddor
½ tsk mald kardemumma
2 tsk bikarbonat
1 mörk brödsirap
1 dl russin
4 dl filmjöl
havregyn till topping
 
Sätt ugnen på 175 grader. Blanda alla torra ingridienser i en bunke. Rör sedan i russin, sirap och filmjölk. Degen blir ganska lös och klibbig. Häll degen i en bröad form eller en klädd är form med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i ca 45- 60 minuter. Tills brödet inte klibbigt inuti. Lägg brödet i en bakhanduk när det är färdiggräddat. Låt vila ca 30 minuter innan du skär upp och äter brödet. 
 
Degen blir väldigt kletig och klibbig. 
 
Avnjut med en klick smör! 
 
 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo