Triple chocolate mousse
Publicerat den


Hemma hos mamma i Nynäshamn över helgen. Skönt att komma hem ibland och bli lite ompysslad. Hon saknar nog mig även jag inte vill tro det. Ibörjan ville hon inte att jag skulle flytta, så det dröjde innan hon sa att jag hade flyttat. Hon ville tro att jag bodde hemma fast jag egentligen hade lämnat boet för ett tag tilllbaka. Men nu har hon liksom hunnit smälta och idag har hon till och med tankar på att göra kontor av mitt rum. 
 
Vi myser mest runt idag, vädret är blåsigt och regningt så vi håller till i soffan. Idag blir det mysa under en filt med en stor godisskål. Jag kommer inte röra mig ur fläcken! 
 
Hoppas ni får en fin lördag! Har ni tid över tycker jag att ni ska göra den här lyxiga chokladmousse tårtan! Den går även att göra som cheesecake om så önskas. 
 
 
Triple chocolate mousse
 
 

 
 
Browniebotten


50g mjölkchoklad
25 g mörkchoklad
50 g smör
1 ägg
100 g vetemjöl
50 g strösocker
1 nypa salt
                                                                    
  
Bottnen

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en springform, ca 18 cm i diameter, invändigt med bakplåtspapper.

Smält smör och choklad i en liten kastrull på låg värme. När blandningen är helt slät, låt den svalna lite och tillsätt sedan resterande ingredienser till bottnen.

Rör snabbt samman till en slät smet och häll i den klädda formen. Grädda ca 15 minuter. Ta ut och låt bottnen svalna helt.
 
Mjölkchokladmousse 
 
200 g mjölkchoklad
3/4 tsk gelatinpulver + 1 1/4 msk vatten
225 g philadelphiaost
125 g mascarpone
150 g vispgrädde 
 
Vitchokladmousse
 
150 gram vitchoklad
½ tsk gelantinpulver + 1 msk vatten
150 gram philadelpihaost
50 gram mascarponeost
100 gram vispgrädde
 
 
Börja med att göra browniebotten, låt den svalna helt innan du lägger på din mousse. 
 
Mjölkchokladmousse
 
Smält den chokladen över ett vattenbad eller i micron och låt den svalna. Lägg gelatinpulvret i en mugg tillsammans med vattnet och låt det svälla.
 
Vispa philadelphiaosten och mascarponen mjuk med elvisp. 

Vispa grädden hårt. Värm gelatinet i micron några sekunder så att det blir flytande. 

Tillsätt den smälta chokladen till ostsmeten och kör lite med elvispen på låga varv. Tillsätt gelatinet under långsam vispning och se till att smeten blir väl blandad. Vänd sist försiktigt ner grädden i smeten.
Häll smeten i formen. Slå formen i arbetsbänken några gånger för att jämna ut eventuella luftbubblor. Släta till ytan och ställ att stelna i i frysen ca 30 minuter. Medan den stelnar gör du den vita moussen. 7
 
Vitchokladmousse
 
Smält den vitachokladen över ett vattenbad. 
Lägg gelatinpulvret i en mugg tillsammans med vattnet och låt det svälla.
 
Vispa philadelphiaosten och mascarponen mjuk med elvisp. 

Vispa grädden hårt. Värm gelatinet i micron några sekunder så att det blir flytande. 

Tillsätt den smälta chokladen till ostsmeten och kör lite med elvispen på låga varv. Tillsätt gelatinet under långsam vispning och se till att smeten blir väl blandad. Vänd sist försiktigt ner grädden i smeten.
Häll smeten i formen. Slå formen i bänken några gånger för att jämna ut luftbubblor. Släta till ytan och ställ i frysen ca 4 timmar. 
 
Du kan välja att göra denna tårta som en moussetårta genom att ha den i frysen en kortare stund eller att göra den till en cheesecake och då låta den stå i frysen upp mot 6 timmar eller längre. 
 
Jag serverade den efter 4,5 timme och då var det mousse, den var mjuk och len men en aning mäktig. Dagen efter åt vi den som cheesecake och då var den mer som glass. Men hur som var den super god! 
 
 
 Tog lite inspiration från dennna blogg när jag gjorde receptet.
 
Helena

Åh, vad gott det ser ut! Mumma, mumma för oss chokladälskare!URL: http://helenassota.se


Emilie

Hej!

Vi har uppmärksammat din blogg tack vare kvaliteten på dina goda recept. Vi skulle bli jätteglada om du ville gå med i hittarecept.se så att vi kan länka till din blogg.

Hittarecept.se är en sökmotor som samlar recept från de bästa svenska bloggarna och sajterna. Flera hundra bloggar har redan gått med och dragit nytta av den trafik vi skickar till deras sajter.

För att gå med behöver du bara följa länken här: http://www.hittarecept.se/ga-med-i-matbloggstoppen

Med vänlig hälsning,

Emilie
Hittarecept.seURL: http://www.hittarecept.se

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo