Hallonpaj
Publicerat den

Söndagar för mig är och har blivit mer nu när man jobbar en njutar dag. En fix och trix dag då man kanske städar lite, njuter av solen, fikar med vänner eller bara njuter av en sista helgdag innan måndagen kommer. Förut var söndagar alltid min pluggardag men nu är det mest att koppla av och ladda upp in för morgondagen. En fika hinns alltid med! 

 

 

 

Hallonpaj med crisp

Pajskal
4 dl vetemjöl
½ dl florsocker
en nypa salt
150 g smör, kallt och tärnat
1 ägg
ev. en skvätt vatten

Fyllning
300 g frysta hallon
1 dl strösocker, ev. lite till beroende på sötmas på dina bär
2 msk majsstärkelse
1 dl fast hallonsylt

Smulor
50 g smält smör
1 ½ dl havregryn
½ dl strösocker
1 msk vetemjöl
en nypa salt

1. Börja med pajskalet, häll vetemjöl, florsocker och salt i en matberedare. Fördela det tärnade smöret uppepå och pulsera tills ärtstorlek. Tillsätt ägget och kör tills degen precis kommit samman. Tillsätt ev. en skvätt vatten om degen inte går ihop.
2. Plasta in degen i plastfilm och lägg i kylen i ca 30 minuter.
3. Sätt ugnen på 200 grader.
4. Kavla ut degen till ca 3 mm tjock. Jag använder mig av en 22cm tartform med lös botten. Fördela den utkavlade degen i formen. Nagga botten och förgrädda pajskalet i 15 min.
5. Blanda alla ingredienserna till fyllningen i en skål.
6. Smält smöret till smulorna och tillsätt havregryn, strösocker, vetemjöl och smaka av med en gnutta salt.
7. Häll hallonfyllningen i det förgräddade pajskalet. Toppa med smulorna.
8. Grädda i ca 30-40 minuter tills fyllningen bubblar. Börjar smulorna få för mycket färg, täck med folie.
9. Låt pajen svalna ordentligt så den hinner sätta sig. Servera med vaniljsås eller vaniljgrädde, njut!

 

REcept av Christina vinnare av hela Sverige bakar

 







NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo