Fredags frallor
Publicerat den

Är du sugen på mjuka färska frallor såhär en fredag? Perfekta små frallor med mjuk insida, tar ca 50 minuter från start till stopp, alldeles lagom innan magen dör av hunger. Jag åt mina frallor med varma mosade aprikoser, som en marmelad dock utan socker. Var super gott! 
 
 
 
 
12 st Fluffigt mjuka frallor! 

1 ¾ dl mjölk
60 g smör, tärnat
50 g färsk jäst
1 ¾ dl ljummet vatten
4 msk socker
1 tsk salt
400-450 g mjöl
Värm ugnen till 180 ˚ C.

Lägg mjölken tillsammans med tärnat smör i en skål och värm i micron ca 1 ½ minut. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt sedan mjölken med det smälta smöret i jäst blandningen. Rör i socker och salt. Börja med att lägg i 200 gram vetemjöl, blanda det lite och lägg till ytterligare 200 gram mjöl. Spara 50 gram och se om det behövs. Knåda degen i minst 10-15 minuter för bästa resultat. Smörj en ren skål med lite matfett. Lägg degen i skålen, täck med plastfolie och låt den jäsa i 20-30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 eller möjligen 24 delar om du vill ha mindre bullar.Rulla bollar och lägg dem i en smord form.

Låt dem vila i ca. 10 minuter. Grädda i ugnen tills de är gyllene ca 15- 20 minuter. Låt svalna lite innnan servering. 

 

 
 
 Vitt, vitt, vitt
Publicerat den

Sitter och drömmer om ett hus på landet, ett vitt litet gotlandshus. Åh vad jag vill ha det, det är verkligen min dröm. Får nog drömma ett tag till dock. Vore så underbart!
 
Härligt vitt.
 Tips från leilasgeneralstore
Publicerat den

Studenten närmar sig med stormsteg, endast 13 dagar kvar dock är vi knappt i skolan längre vilket känns väldigt konstigt. Håller på och skriver en önskelista till studenten, finns massa saker som jag är kär i och bara måste ha. Lite av det som står på listan kommer från leilasgeneralstore. 
 
Allra högst upp på listan från bilderna ovan är slickepotten! :)