Fredags frallor
Publicerat den

Är du sugen på mjuka färska frallor såhär en fredag? Perfekta små frallor med mjuk insida, tar ca 50 minuter från start till stopp, alldeles lagom innan magen dör av hunger. Jag åt mina frallor med varma mosade aprikoser, som en marmelad dock utan socker. Var super gott! 
 
 
 
 
12 st Fluffigt mjuka frallor! 

1 ¾ dl mjölk
60 g smör, tärnat
50 g färsk jäst
1 ¾ dl ljummet vatten
4 msk socker
1 tsk salt
400-450 g mjöl
Värm ugnen till 180 ˚ C.

Lägg mjölken tillsammans med tärnat smör i en skål och värm i micron ca 1 ½ minut. Lös jästen i ljummet vatten. Tillsätt sedan mjölken med det smälta smöret i jäst blandningen. Rör i socker och salt. Börja med att lägg i 200 gram vetemjöl, blanda det lite och lägg till ytterligare 200 gram mjöl. Spara 50 gram och se om det behövs. Knåda degen i minst 10-15 minuter för bästa resultat. Smörj en ren skål med lite matfett. Lägg degen i skålen, täck med plastfolie och låt den jäsa i 20-30 minuter.

Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 12 eller möjligen 24 delar om du vill ha mindre bullar.Rulla bollar och lägg dem i en smord form.

Låt dem vila i ca. 10 minuter. Grädda i ugnen tills de är gyllene ca 15- 20 minuter. Låt svalna lite innnan servering. 

 

 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo