Marabou chokladglass
Publicerat den

Som rubriken lyder, en himmelsk god chokladglass! Finns det något godare än choklad? Jo glass såklart!
Å tillsammans är det oslagbara! Gjorde denna glassen till fredagsmyset förra fredagen, blev riktigt poppis! Redan på söndagen var glassen slut. (gjorde dock inte så mycket). Riktigt svullisar, glassen var så god att man inte kunde sluta äta. En sked, bara en sked till.. Sen var glassen slut. Jag hade i en bit grovhackad mörkare choklad för att få något som bröt av mot det söta. Däremot tror jag det hade varit bättre med mjölkchoklad bitare i..
 
 
 
 
Marabou Chokladglass utan ägg

½ dl socker
1 1/2 dl mjölk
3 dl grädde
1 msk vanilj
200 gram mjölkchoklad
50 gram philadelphia

50 gram mörkchoklad (eller mjölkchoklad)

 

Smält chokladen med mjölken och sockret låt sedan svalna i kylen tills den är kall. Rör i vaniljsocker, grädden och philadelphiaosten. Rör tills det är klumpfritt. Hacka den övriga chokladen och rör ner i glassen. Lägg i glassmaskin eller frys in i ca 5 timmar.


 
baka baka baka baka
Publicerat den

Ja det är tur att man har ett aktivt jobb och att man träna på fritiden, annars hade man nog rullat fram. Idag har jag nämligen bakat lite till mormors kalas imorgon, en överraskning till henne. Jag har gjort morotskaka och cookie chip cookies i gjutjärnspanna. Kul att baka något nytt, dock har jag inte satt ihop morotskaka som ska bli en tårta än. Vet heller inte vilket fyllning jag ska ha i men det får jag fnula på tills imorgon.
 
Mormors paket, inslaget med brunt papper och lite enkel höst dekor. Fiint!
 
 
 
 Regning måndag
Publicerat den

Ja nu är det mörkt när man går till jobbet och när man kommer hem. Skulle försöka fota mina chokladmuffins men eftersom det inte är ljust när jag kommer hem blir bilderna inge bra.. Så tråkigt.. Men men får köra fotorace i helgen när Alex är borta.
 
Just nu är det soffmys med tända ljus i massor och en kopp kaffe med min prins. Sånna här dagar är bra mysiga ibland!
 
Att lyxa till det med lite glass en måndag får man göra dess regninga dagar!
Här är Alex favorit glass, så enkel att göra men oemotståndligt god! Med smak av pepparkaka, en riktig jul höjadare.
 
 
Pepparkaksglass
 
½ liter vaniljglass
5-6 kakor ballerina pepparkaka
 
Ställ fram en bytta med vaniljglass, min vaniljglass hittar du i kategorin glass.
Mortla kakorna till små bitar, låt kladdet som är mellan kakorna vara kvar. Sedan är det bara att röra i kaksmulorna i vaniljglassen och äta!
 
Om du vill göra som jag gjort på bilden lägger du kakorna i mitten på ett glas och fyller upp på sidorna med vailjglass och ställer sedan in glaset i frysen ett par timmar innan du serverar. Dock är det väldigt svårt att äta det när det serveras som på bilden.