Glasstårta med havrebotten
Publicerat den

Vilket skit väder vi har haft idag, regn, regn och återigen regn. Det suger att jobba när det är blött, dagen går så otroligt långsamt också. Igen lust att träna när jag kom hem så satte igång och bakade, fick bli kokostoppar och lionbars. Mycket roligare! Snart ska vi ner till grannarna och fika lite!
 
Mobilbild fick det bli.
 
Glasstårta med havrekaksbotten
 
Havrekaka
 
100 g smör
2 dl havregryn
1  dl socker
1 dl vetemjöl
lite mer än en halv tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljpulver

Blanda ihop allt i matberedare.
Forma till en boll, kavla ut till ca 1 cm och lägg på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10- 15 minter tills den är gyllenbrun.
 
 
Vanilglass
3 dl grädde
2½ dl mjölk (helst röd)
2 -3 tsk vaniljpulver
150 gram socker
50 gram philadelphiaost
 
Värm grädden med sockret och vaniljpulvret. Värm tills sockret löst upp sig. Tillsätt mjölken och philadelphiaosten, rör om.  Häll sedan smeten i en glassmakskin. Kör tills den är krämig. Lägg sedan glassen i en silikonform eller en form med plastfolie i så att du kan ta ut glassen när den är helt klar.
 
När glassen är helt färdig tar du ut den ur formen och sätter på havrekakan. Sedan ringlar du choklad över och kanske även bitar av lion eller liknande.Trötter
Publicerat den

Ja efter en vinters ledighet och en vecka nere i egypten har nu kroppen fått känna på hur det känns att jobba. Än så länge går det bra men jag är som en zoombie på kvällarna. Har varit ganska mycket att fixa med hemma nu efter resan, hela helgen gick åt att städa och tvätta, handla och så. Idag har jag faktiskt varit duktig och sprungit en liten runda så nu är ögonlocken nära på att slå igen. Har sån fruktansvärd mensvärk också så det är lite synd om mig.. Heehee.
 
Därför är jag värd något i stil med den här tårtan, synd bara att det inte finns något gottis i kylen..
 
chocolate cherry cakeHemma!
Publicerat den

Hej hallå! Nu är vi hemma igen, eller vi har varit ett par dagar. En helt underbar semster har vi haft nere i egypten!
Vi har mest bara legat vi stranden, snorklat och njutit av solen! Huden har skött sig ganska bra men redan på flyget började jag flassa, så nu är jag lite sådär lite fläckig. Men men en helt fantastisk resa med min prins! Tyvärr var vi väldigt dåliga på att använda kameran men ett par bilder knäppte vi dagen innan hemresa. Dessa får jag bjuda på senare. Sen kommer även recept på en super god glasstårta som jag gjorde igår, tyvärr hade jag inte den braiga kameran så en mobilbild får duga!