Citronmousse
Publicerat den
3 citroner (rivet skal från alla och saften från två)
2 dl strösocker
50 gram smör
2½ msk maizena
1dl mjölk
Lemon curd. Blanda rivet skal från samtliga citroner, samt saften från fyra tillsammans med strösocker, smör och maizena i en kastrull. Sätt på medelhög värme och låt allt smälta ihop och börja sjuda lätt. Rör ut maizenan i lite av sojamjölken och vispa sedan ner i kastrullen tillsammans med resterande sojamjölk. Vispa konstant tills krämen börjar tjockna. Så fort du har fått en tjock gosig citronkräm häller du över den i en skål, plastar in och låter svalna helt.
Börja med att göra din lemoncurd.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör socker, philadelphia, mascarpone och vanijsocker till en fluffig massa. Vispa sedan grädde i en separat bunke. Rör sedan ner grädden i ostblandningen.
Värm gelatinbladen i micton jätte snabbt, så att de smälter. Häll sedan ner dem i bunken och rör om.
TIllsätt sedan lemoncurd efter smak och häll sedan upp moussen i glas.