Citronmousse
Publicerat den

Äntligen fredag! Som jag längtat! Nu packar vi väskan och åker till mormor på landet! Ska bli så skönt att bara få vara. Mysa med tanterna lite. Som vanligt blir det nog en hel del bakning också skulle jag troo..
 
Till kvällens efterrätt kanske?
 
Citronmousse
 
150 gram pihladelpihaost
120 gram mascarponeost
1 tsk vaniljpulver
½ dl socker
1,5 dl grädde
 
Lemoncurd efter smak (jag hade nästan allt)
 
Lemon Curd
3 citroner (rivet skal från alla och saften från två)
2 dl strösocker
50 gram smör
2½ msk maizena
1dl mjölk
 

Lemon curd. Blanda rivet skal från samtliga citroner, samt saften från fyra tillsammans med strösocker, smör och maizena i en kastrull. Sätt på medelhög värme och låt allt smälta ihop och börja sjuda lätt. Rör ut maizenan i lite av sojamjölken och vispa sedan ner i kastrullen tillsammans med resterande sojamjölk. Vispa konstant tills krämen börjar tjockna. Så fort du har fått en tjock gosig citronkräm häller du över den i en skål, plastar in och låter svalna helt.

 

 Börja med att göra din lemoncurd.

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör socker, philadelphia, mascarpone och vanijsocker till en fluffig massa. Vispa sedan grädde i en separat bunke. Rör sedan ner grädden i ostblandningen.

Värm gelatinbladen i micton jätte snabbt, så att de smälter. Häll sedan ner dem i bunken och rör om.

TIllsätt sedan lemoncurd efter smak och häll sedan upp moussen i glas.

 

 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo