Passionsfruktspuck!
Publicerat den

Passionsfruktspuck, är det ens ett ord? Det är iallafall en skapelse som jag gjort. En vaniljglass med en swirl av passionsfruktscurd med ett överdrag av vitchoklad. Så god så att jag sitter och dregglar i skrivandets stund. En glass helt i min smak! En blandning av syrlig och sött!
 
 
 
Passionsfruktspuck!
 
Vaniljglass
Passionfruktscurd
Vitchoklad
 
Vanilglass
3 dl grädde
2½ dl mjölk (helst röd)
2 -3 tsk vaniljpulver
150 gram socker
50 gram philadelphiaost
 
Värm grädden med sockret och vaniljpulvret. Värm tills sockret löst upp sig. Tillsätt mjölken och philadelphiaosten, rör om.  Häll sedan smeten i en glassmakskin. Kör tills den är krämig. Lägg sedan glassen i en silikonform eller en form med plastfolie i så att du kan ta ut glassen när den är helt klar.
 
Passionfruktscurd
6 passionsfrukter
½ dl strösocker
50g smör
2-3 msk citron
1 -2 msk maizena

Dela frukterna och gröp ur allt fruktkött med kärnor ner i en kastrull.
Tillsätt socker och smör och sjud några minuter. Sila allt genom att pressa kärnorna hårt med baksidan av en sked mot en sil en stund. Häll den silade curden tillbaks i kastrullen och värm på igen.

Pressa saften ut citronen i ett glas och rör i maizenan så den blir klumpfri. Rör ner i curden. Fortsätt sjuda och rör hela tiden tills den har en tjock härlig konsistens. Låt svalna och bevara i en burk med tätt lock.


Ringla i passionsfrukstcurden i vaniljglassen och tryck ut i valfri form, stoppa i en glasspinne i formen och frys ca 1 timme innan du sedan doppar glassen i vitchoklad.

 







NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo