Saffransglass
Publicerat den

 Saffransglass är så gott! Jag som älskar glass är tokig i denna glassen! Den är söt och len, väldigt smarrig. En favorit just nu..
 
3 dl grädde 
1,5 dl röd mjölk
75 gram Philadelphia 
1 pakt saffran
1,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
 
Värm 1 dl grädde, mortla saffran med lite av sockret och häll ner i grädden. Häll ner resten av sockret och vaniljsocker. Värm grädden tills sockret har smält. Ta av från plattan och häll ner resten av grädden, mjölken och Philadelphian. Rör tills det inte finns några klumpar kvar. Ställ i kylen tills det har svalnat helt. Häll sedan i en glassmaskin och kör tills glassen är klar! 



Polkagrisfudge
Publicerat den

Hejsan! Hur har ni det? Jag är trött som vanligt men annars mår jag bra. Idag har vi inhandlat en del julklappar men har ett par kvar. Känner mig lite stressad eftersom det endast är 10 dagar kvar till julafton! Vart tog tiden vägen?!
Igår var jag på luciafrukost hos Johanna, med hennes vänner. Det var super mysigt! Vi hade massa goda bröd, och framförallt fikabröd och godisbitar! Jag bakade knäck och polkafudge, super enkelt och snabbt godis som är väldans gott!
 
 
 
Polkagrisfudge
 
1 burk med kondenserad sötad mjölk
200 gram mörkchoklad
200 gram mjölkchoklad
50 gram smör
 
polkagrisar

Den kondenserade mjölken ska inte kokas innan.

 Häll upp allt i en skål och smält över vattenbad under omrörning.Rör tills smeten är slät och glansig, häll upp i en form klädd i bakplåtspapper cirka 20 *20, eller annan beroende på hur stora bitar du villa ha. Toppa med krossade polkagrisar. Låt den stå  svalt i några timmar innan du skär upp den i bitar. Självklart går det att dela recepet och göra en mindre sats om så önskas.




Kolapaj med julsmaker
Publicerat den

 Hej! Har liksom ingen lust med någonting längre.. Men har några julrecept att dela med mig utav så här kommer ett! Kolapaj med smak av pepparkaka!
 
 
 
Botten
120 gram vetemjöl
20 gram kakao
100 gram smör
30 gram florsocker
30 gram äggula
½ tsk salt
 
Fyllning
300 gram grädde
130 gram socker
210 gram ljus sirap
1 tsk kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk ingefära
1 tsk nejlikor
20 gram smör
 
Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ihop alla ingredienser till botten snabbt. Tryck ut i en form, ca 10 x 20 cm. Ställ i kylen 30 mintuer. Ta fram och grädda pajbotten 20 minuter.
Fyllning, blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och rör om, koka tills temperaturen når 120 grader. Ta av från plattan och rör ner smör och kryddorna. Låt kolan svalna lite och häll sedan på botten. Ställ pajen i kylen ca 3 timmar innan servering.