Kladdkaka med kola
Publicerat den
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
½-1 burk kokad kondenserad mjölk eller färdig karamelliserad mjölk
Obs!! Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering
Antigen kokar du en burk med kondenserad mjölk i 2-3 timmar, enligt anvisningarna på burken. Eller så köper du färdig karamelliserad mjölk.
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöre och låt det svalna.Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. DEt ska inte bli fluffigt utan bara bli en slät smet. Där har ni hemligheten,att vispa äggen så lite som möjligt. När smeten är klar rör du försiktigt i kolan.
Grädda sedan kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Kakan kommer vara väldigt lös i mitten, men den stelnar och blir super god sen!