Kladdkaka med kola
Publicerat den

Sitter ännu och väntar på att doktorn ska ringa mig. Vill så gärna veta vad det är som gör min mage så uppblåst. Igår fick jag panik, så duktig som jag tycker att jag är med träningen,kanske lite mindre bra med sötsakerna. Igår upptäckte jag att min valk börjat hänga ööööver byxkanten! Va fan?! Så mycket onyttigt äter jag inte!!!
Aja nu vill jag nästan gå och tröstäta, finns en kladdkaka i kylen, synd bara att jag inte kan äta den..
 
Så här såg kakan ut innan gräddning, fick tyvärr ingen efter.
Kladdkaka med kola
4 ägg

5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

½-1 burk kokad kondenserad mjölk eller färdig karamelliserad mjölk

Obs!! Denna kladdkakan ska  stå kallt i ca 2 timme innan servering

Antigen kokar du en burk med kondenserad mjölk i 2-3 timmar, enligt anvisningarna på burken. Eller så köper du färdig karamelliserad mjölk.


Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöre och låt det svalna.Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. DEt ska inte bli fluffigt utan bara bli en slät smet. Där har ni hemligheten,att vispa äggen så lite som möjligt. När smeten är klar rör du försiktigt i kolan.
Grädda sedan kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Kakan kommer vara väldigt lös i mitten, men den stelnar och blir super god sen!

 

Serveras med vaniljglass och färska jordgubbar, eller med grädde och färska bär.
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo