Mer nutella
Publicerat den

Jag kunde inte hejda mig igår så jag provade yttligare två nutellarecept. Och eftersom jag inte själv kan smaka på dem fick jag fråga mina små testkaniner. Killarna var inte så jätte förtjusta i tryffeln då de tyckte den smakade för mycket mörkchoklad medan Kattis tyckte den var godast. Killarna åt mer än gärna digestivenutella baren även kallad "barngodiset". Dock skulle det ha varit ett lager digestive mellan baren och chokladöverdraget tyckte dem alla. Så till nästa gång ska jag prova att göra det.
 
 
 
Nutella digestivbars
55 gram smör
110 ml florsocker
½ tsk vaniljsocker
40 ml jordnötssmör (jag gjorde eget genom att mixa jordnötter tillsammans med lite olja, blev super)
55 ml nutella
3-4st krossade digestivekex
 
Chokladtopping
80 gram choklad
1 msk nutella
 
Smält smör i en kastrull. Rör ner florsocker. Blanda sedan i vaniljsocker, jordnötssmör, nutella och digestivekexen. Lägg sedan smeten mellan två bakplåtspapper och tryck ut tills du får önskad tjocklek. Lägg sedan in i kylen och låt ligga 1-2 timmar. Värm chokladen med nutellan i micron tills de har smält. Låt stå framme på köksbänken tills det är dags att ta fram barsen ur kylen. När barsen tas ut ut kylen smetar du på toppingen och sedan skär du bitar.
 
 
 
Nutella tryffelbars
 
4 msk nutella
56 gram rumsvarmt smör
110 ml florsocker
ca 3 msk kakao
4 msk mjöl
1 dl hackad choklad
 
Rör ihop smör, nutella, florsocker och kakao. Låt det gå en stund i en matberedare eller vispa en stund med elvisp. Det ska vara kletigt. Rör sedan i mjölet och chokladen. Degen ska forfarande vara lite kletig, inte smulig och inte rinnig.
Lägg sedan mellan 2 bakplåtspapper och tryck ut till önskad tjocklek. Låt stå i kylen 1-2 timmar innan servering. Efter de stått i kylen tar du fram och skär de i bitar, sedan servera!
 
 
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo