Hemmagjorda Kanelgifflar
Publicerat den

 Hej på er! Idag har det varit riktigt varmt och jag har nästan svettats bort! Ett dopp i det blå hade varit grymt skönt efter jobbet men det blev inte av... Denna värme tar vekligen kålen på en och så fort jag kommer hem har jag lust att slänga mig i soffan, behöver verkligen semster nu! Dock blir det inte mer än tre dagar nästa vecka, kan inte bestämma mig om jag ska ta hela veckan eller bara de tre dagarna.. Har ingen betald semster.. Men om ni har tid över och det kanske är lite dåligt väder framöver tycker jag ni ska slå till på lite bullbak. Dessa gifflar smakar som pågens köpta om inte godare! Perfekt att ta med till stranden!
 
 
 
 
2 ½ dl kall mjölk
35 gram jäst
1 dl socker
½ tsk salt
1 msk kardemumma
100 gram mjukt smör
1 liter vetemjöl
 
Kanelfyllning
100 g smör 
100 g socker 
35 g kanel 
 
1 ägg till pensling
eller mjölk
 

 
 
Smula ner jästen i en bunken, lös den i den kalla mjölken. Tillsätt strösocker, salt, kardemumma och det rumsvarma smöret i klickar.
Tillsätt lite vetemjöl i taget och arbeta degen i maskin cirka 1 2-15 minuter, eller cirka 20 minuter för hand, tills den känns smidig och elastisk. Låt degen jäsa 30 minuter.
Rör under tiden ihop kanelfyllningen.
Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Kavla ut degen till en rektangel. Smeta på kanelfyllningen så att det täcker. Rulla degen och skär i bitar, lägg på bredden. Låt jäsa ca 1 timme under bakhanduk. Pensla sedan bullarna med uppvispat ägg. Sätt ugnen på 200 grader. Grädda ca 10 minuter i mitten.
 
 Erika Kvarnlöf

Men vad är det för fina glas man skymtar i bakgrunden??

Svar: Det är glas från ikea faktiskt! :) jätte söta!
Ninja NordensonURL: http://hemmahoskikan.se/

NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo