Ljust knäckebröd
Publicerat den

 Så var det måndag igen! Lika segt attgå upp som alltid. Måndagar är verkligen bajs, jobbet är alltid så oplanerat och inget blir som det var tänkt. Men men så fort måndagen är över rullar veckan på. 
Idag ska jag nog försöka gå till gymmet eller iallafall ta en promenad. Jag måste försöka komma igång igen efter två veckors uppehåll men en seg jävla förkylning. Ja ja bäst att skynda långsamt. 


Till alla er som vill ha lite pyssel till kvällskvisten tycker jag ni ska baka detta knäckebrödet! Super gott med smör. Salt och krispigt! 
 
 
Ljust knäckebröd
 
25 gram jäst
1 tsk salt
3 dl vatten
3 ½ dl mjöl + 1 dl till utbakning
2 dl råksikt
1 msk sirap
1 dl vetekross
 
Rör ut jästen med de fingervarma vattnet. Blanda ner sirap, salt, vetekross och rågsikt. Låt degen stå överäckt i ca 20 minuter. Rör sedan ner vetemjölet och arbeta degen tills den är smidig. Låt sedan jäsa yttligare 40 minuter. Sätt ugnen på 250 grader. Ställ in en plåt.
Ta upp degen och dela den i 8 delar. Kvala ut tunt på en mjölat bakbord. Lägg den utkavlade degen på bakplåtspapper. Strö på flingsalt och kvala sedan med kruskavel eller nagga med en gaffel. Grädda i ugnen ca 4 minuter. Låt svalna på galler och bryt sedan i bitar.






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo