Citronglass
Publicerat den

 Idag är inte vädret på topp men vad gör det? Vi ska åka till Globen å bowla med ett par vänner. Men innan dess ska jag njuta av min uppiggande citronglass :)
 
Citronglass med vitchoklad
 
250 ml grädde
150 ml mjölk
180 gram socker
skal från 2 citroner samt saften
50 gram philadelphia
 
50 gram vitchoklad
 
Värm grädden med socker, saft och skal från citronen. Man kan ta lite mindre citronsaft om man tycker det blir för surt.  Rör i philadelphia och mjölken när sockret smält. Rör tills det är klumpfritt och lägg sedan blandningen i en glassmaskin. När glassen nästan är klar rör du i bitar av vitchoklad.
 
 
 
 
 
 
 



Fryst banan doppad i choklad och toppad med strössel
Publicerat den

Är du som jag alltid sugen efter maten? Jag vill nästan alltid ha något sött efter middagen, så nu har jag förberett lite bananglass i frysen. Ett lite nyttigare alternativ till glass.
 
Banan doppad i choklad och toppad med strössel
 
En banan
mörkchoklad
strössel, jag hade polkaströssel
 
Skalabananen och sätt den på en pinne. Smält chokladen, doppa bananen i chokladen och strö sedan på strössel. Frys sedan in bananen i någon timme.
 
 



Rabarberpaj!
Publicerat den

Nu är det verkligen fullfart på rabarberna här i stan! Jag fick en hel kasse av min arbetskompis förra veckan så jag kunde inte låta bli att baka paj och bjuda jobbet på. Pajen blev väldigt smarrig och arbetskompisarna väldigt glada! Tänk va lite paj kan göra.
 
Rabarberpaj är super enkelt att slänga ihop men så underbart gott!
 
Rabarberpaj
 
500 g rabarber
½ msk potatismjöl
1 tsk malen kanel
4 msk strösocker
 
1 ½ dl havregryn
1 ½ dl vetemjöl
1 ½ dl strösocker
125 g Smör
 
Sätt ugnen på 225°. Skär rabarbern i skivor. Blanda rabarber, potatismjöl, kanel och socker i en ugnssäker form. Blanda havregryn, vetemjöl och socker i en bunke. Lägg i smöret, skuret i bitar och arbeta ihop till en smulig deg. Fördela degen över rabarbern. Grädda i mitten av ugnen ca 20 min.