Brownie med apelsinchokladfrosting
Publicerat den

 Hej på er! Idag är min lediga dag och idag har jag faktiskt bara varit ledig. Låg på soffan fram till 11 och vilade bort huvudvärken jag vaknade med. Sedan gick jag ut i skogen och fyndade lite innan jag kom hem och började baka samt binda kransar. Kanske tar mig till gymmet om jag orkar annars blir det nog en fortsatt lugn tisdag.
 
Ett chokladigt recept på brownie med apelsin! Älskar verkligen frostingen! Det ända jag kan äta, haha.
 
 
Brownie med apelsinchokladfrosting
150 g osaltat smör
2 ,75 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
0 ,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl

Brownie
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Låt svalan helt. bred sedan på frostingen.
 
Frosting
170 g apelsinchoklad
4 msk kakao
1,5 dl floursocker
100 g smör

Smält apelsinchokladen (jag körde på apelsinkrokant från marabou). Blanda i kakao, smör och floursocker och bred ut över brownien. Låt stå i ca en halvtimme innan du delar upp den.
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo