Brownie med jordnötskrisp
Publicerat den
Hallå där! Jag har just kommit hem från jobbet efter en hetsig dag. Har även ätit min lyxmiddag som jag äter minst 3 gånger i veckan nu för tiden, nämligen... Havregrynsgröt! Haha ja ni läste rätt. Har inte så mycket tid till att stå och laga mat längre, ingen lust att ställa mig och göra mat vid 8 när jag kommer hem. Så det är min räddare i nöden mat.
Annars då, jo ska jobba imorgon så det blir en lugn kväll i soffan för mig. Kanske unnar mig något sött!
Om ni vill ha något smarrigt till kaffet imorgon så är dessa kanon!
Brownie med jordnötskrisp
150 g osaltat smör
Brownie
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Låt svalan helt. bred sedan på frostingen.
2 ,75 dl strösocker
1 ,5 dl kakao
0 ,5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
1 dl vetemjöl
Brownie
Sätt ugnen på 160 grader. Smörj kanterna på en bakform, 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Tillsätt socker, kakao, salt och vaniljsocker och blanda. (Det kan se lite grynigt ut nu, men mjölet kommer att få smeten att gå ihop och bli slät och fin.) Vispa försiktigt ner 1 ägg i taget, eller använd en slickepott att blanda med tills varje ägg har arbetats in. Vänd slutligen ner vetemjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten jämnt i formen och grädda mitt i ugnen i 20-22 minuter. Låt svalna.
Ta ut kakan ur formen och ta bort bakplåtspappret. Låt svalan helt. bred sedan på frostingen.
150 gram mjökchoklad
1 msk smör
180 gram green choice jordnötssmör
1,5 dl rispkrispies
Smält chokladen tillsammans med smör i micron. Tills det är helt smält. Rör ner jordnötssmör tills det är en jämn smet. Vänd sedan ner rispuffarna och stryk ut över brownien. Låt stå i kylen tills jordnötscrispen har stelnat. SKär sedan i bitar.
Bra där, ser kanon ut
Anonym