Äppelsäsong
Publicerat den

Nu är ju äppelsäsongen här! Det är riktigt mysig faktiskt! Jag diggar hösten, eller sensommaren. När solen tittar fram är den riktigt värmande och härlig! Måste försöka ta vara på den och samla energi inför den kommande vintern.
 
I helgen är jag ledig och då ska vi till landet och mysa! Ska bli så himla härligt, jag saknar verkligen landet. Jag önskar att jag kunde åka dit oftare. Landet är verkligen ett paradis..
Tillbaka till äpplena, jag har hunnit göra både mos, äppelpaj och äppelkaka och mer ska jag nog hinna med. Att baka med äpplen är gott!
 
 

Äppelpaj med mandelmassa
 
Pajdeg
100 g smör
3 dl vetemjöl
3/4 dl florsocker
2 äggulor
 
Fyllning
5 st äpplen
400 g mandelmassa
2 st ägg
2 msk socker
2 tsk bakpulver
100 gram smör
2 tsk kanel

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Tryck ut den i en form med löstagbar kant, cirka 28 centimeter i diameter. Nagga med en gaffel. Förgrädda pajen i ugnen ca 10 minuter.
Riv mandelmassa och blanda med alla ingredienser till fyllningen i en matberedare eller med en elvisp. Häll ner i pajformen.
Skala och skiva äpplena tunt. Stick ner klyftorna i mandelfyllningen. Grädda pajen i mitten av ugnen ca 25-30 minter eller tills pajen är gyllene. Servera med vaniljglass, vaniljsås eller grädde.
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo