Kanel och socker kakor med fudgefyllning
Publicerat den

 
När jag var liten bakade jag och mormor alltid bankakakor, alltså mördegsbollar som man bankade ner i kanel och socker. Det var superkul och blev väldigt goda kakor också! Nu hittade jag ett recept som påminner lite om de kakorna men med en liten delux variant. Kanel och socker kakor med fudge inuti var toppen gott! Dock råkade jag ha inne mina en aning för länge, men krispiga och goda blev de iallafall!
 
 
 
 
Kanel och socker kakor med fudgefyllning
(ca 10 kakor)
 
115 g rumstemperatat smör
2 dl socker
1 ägg
en nypa salt
1,5 tsk vaniljsocker
1 tsk kanel
1 tsk bakpulver
4 dl mjöl
 
10 st vaniljfudge
 
Till rullningen
1 dl socker
1,5 tsk kanel
 
GÖR SÅHÄR
 
Sätt ugnen på 175 grader.
Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper.
 
Vispa upp smör och socker med elvisp ca 2minuter. Tillsätt ägget och vispa någon minut till.
 
Ta fram en annan bunke och tillsätt de torra ingredinserna (mjöl, salt, vaniljsocker, kanel och bakpulver)
Vänd ner i smörblandningen. Rör om väl och arbeta till en smidig deg.
 
Rulla bollar och stick ner en vaniljfudge. Rör ihop socker och kanel till rullingen och rulla kakorna där i. (Vaniljfudgen ska vara neråt på bakplåtspappert.) Platta till kakan något.
 
Grädda 8-10 minuter.
Låt kakorna vila 10 minuter på plåten.
 
recept






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo