Mini pavlova med kolagrädde och färskabär
Publicerat den

Drömmer mig tillbaka till sommaren, ja nu börjar faktiskt hösten ta över. Men jag tycker det är mysigt! Nu börjar alla mysiga höstdagar, alla tända ljus och alla mysiga dagar framför brasan. Men det jag saknar mest är all härlig färsk frukt som jag öste i mig i sommras. Det finns inget godare än färska jordgubbar, hallon och blåbär! Gud så gott!
 
En super härlig sommardessert som går utmärkt att göra även på hösten!
 
 
Maräng
2 st äggvitor
2 dl strösocker
1 tsk citronsaft
2 tsk majsstärkelse
 
Sätt ugnen på 150°. Vispa vitorna till hårt skum. Tillsätt socker och citronsaft och vispa tills marängen är fast och glansig. Rör ner majsstärkelse. Häll marängsmeten i en sprits eller plastpåse och spritsa ut runda bottnar, ca 4 cm i diameter på en plåt med bakplåtspapper. Spritsa ett eller två varv med en kant runt bottnarna. Grädda i mitten av ugnen och sänk värmen efter 10 min till 100°. Grädda i ytterligare 30 min tills marängerna känns lätta och torra. Låt svalna på galler.
 
Kolagrädde
2 dl grädde
½- 1 dl dulche de leche
färska bär
 
Vispa grädden och rör sedan ner dulce de lechen. Lägg sedan en klick grädde i varje maräng. Toppa med färska bär och ett litet havreflarn om så önskas.
 
Havreflarn
75 gram smör
1 havregryn
1 dl socker
1 dl vetemjöl
1/4 tsk bakpuker
1 msk ljus sirap
1 msk mjölk
 
Sätt ugnen på 175 grader. smält smöret i en kastrull. Ta av från plattan och rör ner resten av ingridenserna. Klicka ut  ungefär en matsked smet med mellanrum på en plåt. Grädda ca 5 minuter, tills de fått fin färg.
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo