När fem månader gått
Publicerat den

Gud så tiden springer iväg! Blir stressad (som vanligt) av att dET går så fort! Det är ju såklart super mysigt att se hur Nils växer och utvecklas till en egen liten person men samtidigt skrämmande att vår lille bebis inte längre är en bebis. Nils börjar bli en liten kille. Han har sin egen vilja och är väldigt bestämd precis som hans mamma. Just nu vill jag bara stanna tiden! 
Jag är också fascinerad av hur fort man glömmer förlossningen, jag kommer såklart ihåg den som igår men smärtan är svår att minnas. Har sett några klipp när kvinnor sitter och pratar om sin förlossning, om vilken roll pappan hade och vad som hände. Det är så sjukt hur olika förlossningarna är, och hur man upplever den.
i vårt fall hade vi ju inte planerat något utan tog det bara som det kom vilket var tur då förlossningen var väldigt kort och oplanerad. Allt bara skedde och vi tog allt som det kom, det gick ju inte att förbereda sig på vaD som skulle hända. Jag undrar hur nästa förlossning blir (om vi försöker skaffa ett syskon) nu vet man ju liksom vad som komma skall. Huh!
 
Liten Nils 
 
 Idéspruta
Publicerat den

Somsagt mitt huvud går på högvarv! Jag är full av idéer och kanske är det därför jag känner mig stressad. Jag känner liksom att jag inte hinner med allt jag vill göra och ekonomin är ju inte heller riktigt på min sida nu. Men men jag får försöka kludda ner i mitt anteckningsblock och pöompö göra idéer till verklighet. 
 
En sak som blev till förra helgen var mitt billybokhylla- projekt som jag fnulat på ett tag. Eftersom jag gjorde mig av med mitt fina skåp var vi tvungna att hitta ett nytt därav min briljanta idé om att bygga om en bokhylla. Sagt och gjort och 2 timmar senare stod vi klara med vår nya fina skänk! 
 
 
 
Tadaa! Så nöjd!
 För lite kärlek
Publicerat den

Nu börjar det närma sig advent, visst är det mysigt? Jag längtar efter att sitta och mysa i soffan tillsammans med familjen och se på adventskalendern. Hoppas den är bra i år! 
Annars mår vi bra, lite små stressad. Har fått någon slags städbolag, går ett varv med dammsugarn varje dag. Men i helgen blir det en rejäl städning och sedan julpyntsdags! 
Jag skulle baka lussekatter igår, jag trodde jag gjorde allt rätt. Mer smör, mer saffran och mindre mjöl, men bullarna blev torra. Vilken besvikelse! Måste glömt kärleken, då jag inte hade så gott om tid sprang jag emellan köket och Nils. Jaja, bättre lycka nästa gång! Bara så grymt irriterande att jag bakade i 2 timmar utan att få ett bra resultat! 
 
Här kommer iallafall ett super smarrigt recept på saffransglass som jag vet kommer bli gott! Och om ni har något bra lussebulle recept får ni gärna dela med er av det! 
 
 
3 dl grädde 
1,5 dl röd mjölk
75 gram Philadelphia 
1 pakt saffran
1,5 dl socker
1 tsk vaniljpulver
 
Värm 1 dl grädde, mortla saffran med lite av sockret och häll ner i grädden. Häll ner resten av sockret och vaniljsocker. Värm grädden tills sockret har smält. Ta av från plattan och häll ner resten av grädden, mjölken och Philadelphian. Rör tills det inte finns några klumpar kvar. Ställ i kylen tills det har svalnat helt. Häll sedan i en glassmaskin och kör tills glassen är klar!