Glasstårta med havrebotten
Publicerat den

Vilket skit väder vi har haft idag, regn, regn och återigen regn. Det suger att jobba när det är blött, dagen går så otroligt långsamt också. Igen lust att träna när jag kom hem så satte igång och bakade, fick bli kokostoppar och lionbars. Mycket roligare! Snart ska vi ner till grannarna och fika lite!
 
Mobilbild fick det bli.
 
Glasstårta med havrekaksbotten
 
Havrekaka
 
100 g smör
2 dl havregryn
1  dl socker
1 dl vetemjöl
lite mer än en halv tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljpulver

Blanda ihop allt i matberedare.
Forma till en boll, kavla ut till ca 1 cm och lägg på bakplåtspapper.
Grädda i 175 grader ca 10- 15 minter tills den är gyllenbrun.
 
 
Vanilglass
3 dl grädde
2½ dl mjölk (helst röd)
2 -3 tsk vaniljpulver
150 gram socker
50 gram philadelphiaost
 
Värm grädden med sockret och vaniljpulvret. Värm tills sockret löst upp sig. Tillsätt mjölken och philadelphiaosten, rör om.  Häll sedan smeten i en glassmakskin. Kör tills den är krämig. Lägg sedan glassen i en silikonform eller en form med plastfolie i så att du kan ta ut glassen när den är helt klar.
 
När glassen är helt färdig tar du ut den ur formen och sätter på havrekakan. Sedan ringlar du choklad över och kanske även bitar av lion eller liknande.