Saffransdrömmar & varm äppeljuice!
Publicerat den

Ja snart är det officiellt jul! Bara ynka fem dagar kvar tills första advent! Jag har redan bakat massa julgodis för att prova vilka som blir bäst till julbordet! Julmust har jag tjuvsmakat på och en pepparkaka har slunkit ner. Men dock ingen glögg än! Det får bli på söndag! Måste hinna baka lussekatter innan dess också! Nu håller jag på att grädda pepparkaksdrömmar med daim, hoppas de blir smarriga! Efter det ska jag ut och gå med Johanna i spåret och bränna bort alla kalorier som jag smaskat i mig idag!
 
Saffransdrömmarna blev super goda! Dock inte lika gula som jag trodde de skulle bli! Men dessa kommer jag garanterat servera till adventsfikat!
 
 Saffrandrömmar
 
100 g Smör
2.5 dl Socker
1 msk vaniljsocker
1 dl solrosolja
0.5 tsk hjorthonssalt
0.5 g saffran
4 dl Vetemjöl
 
Saffransdrömmar: Sätt ugnen på 150°. Vispa smöret luftigt tillsammans med socker och vaniljsocker. Tillsätt oljan, lite i taget. Blanda hjorthornssalt och saffran med mjölet och tillsätt det till smörblandningen; blanda till en deg. Rulla degen till 4 längder; skär varje längd i 15 små bitar som rullas till bollar. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper (ej för tätt) och grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
 
Servera med en varm äppejuice pimpad med stjärnanis!