Saker som man inte vet innan man får barn
Publicerat den

Ja som rubriken lyder.. Det är mycket som kan hända när man fått barn. Nils har haft otur och fått torsk. Torsk är en svamp man kan få tungan, bebisar har bakterier där som gör att det lättare kan drabbas. Torsk är vanligt hos spädbarn och är inte farligt och gör inte ont. 
Jag märkte att Nils blev vit på tungan en dag och dagen efter var det ännu mer vitt. När vi gick till bvc sa hon att det var torsk och vi fick medicin som vi skulle pensla på tungan efter varje amning. Det blev snabbt mycket bättre men den försvann aldrig helt utan under läppen gömde sig en vit prick som inte ville försvinna. Dock kräktes Nils väldigt mycket av medlet så vi provade att behandla med soda vatten istället. Det funkade inte heller så bra, Nils fick väldigt ont i magen av bubblorna och pricken under läppen försvann inte av det heller.. Nu provar vi att behandla med bikarbonat och vatten och det verkar som om det hjälper! 
Efter ett par veckor (torsk kan sitta i upp till 8 veckor och ibland försvinner det utav sig själv) märkte jag att jag var öm i brösten, då hade torsken såklart satt sig på mina bröst. Såklart är det inga svampar som växer, haha! Det syns inte utan gör mest ont i bröstet när jag ammar. Så då fick jag en salva av vårdcentralen och den gjorde bara allt värre.. Mina bröst blev så uttorkade av den salvan så jag kunde knappt amma för att jag var så öm.. Men igår bokade jag en tid hos en amningscentral för att få ett annat läkemedel mot torsk. Jag träffade en urmysig barnmorska som hjälpte mig, så idag känns det redan bättre! Vilket känns skönt eftersom amningen har fungerat så bra för oss. Nu hoppas vi att alla mediciner ska få bort den dumma torsken från oss! 
 
Torsk var inget jag visste vad det var innan jag fick barn men alltid lär man sig något nytt!
 
Du & jag mot världen  ♥
 


NAMN
 

MAIL


URL

Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo