Kladdkaka med center
Publicerat den
Idag firar jag och Alex två år som förlovade! Tiden bara springer iväg.. Det firar vi med att mysa hemma i soffan med lite gott fika..
Älskar dig mest av allt i världen min prins! <3
Recept här
3 ägg
3 ½dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
2 rullar med center
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en 10 – 15 centerbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och fördela resten av alla centerbitar över kakan och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.