Chokladbägare med yoghurtglass
Publicerat den
Halloj! Ännu en hektiskt dag avklarad och imorgon är det äntligen fredag igen! Efter jobbet slängde jag på mig löparskorna för att ta mig ut på en runda. Men efter ynka en kilometer kändes det som om jag förvandlats till en elefant. Kroppen var så tung! Men jag kämpade på och tog mig igenom en runda på 4,2 km på en bra tid faktiskt. Kontigt att man kann känna sig så otränad helt plötsligt, för en månad sen orkade jag springa en mil fast då var det ioförsig inte lika varmt. Men men duktig var jag ändå! Som en belöning gjorde jag mig en chokladbägare av mörkchoklad och sedan lite yoghurtglass till, super smarrigt!


Chokladbägare
40 gram mörkchoklad
1 muffinsform
Yoghurtglass
Vanlijyoghurt
hallon
jordgubbar
Smält chokladen över ett vattenbad, pensla insidan av en muffinsform och ställ in i frysen ca 5- 10 minuter. Ta ut formen och se om du behöver pensla på ett lager till. Formen blir hårdare, tjockare och lättare att få loss från formen ju mer choklad du penslar på.
Lägg i valfri mängd vaniljyoghurt i en glassmaskin och kör ca 20 minuter beroende på hur mycket yoghurt du har i. Lägg i bär om du vill. Servera sedan yoghurtglassen i chokaldbägaren tillsammans med färska bär! Super god "nyttig" dessert som går fort att göra och som man kan unna sig vilken dag i veckan som helst utan att få ångest!