Vitlöksbröd i krans
Publicerat den


Vitlöksbröd i krans
Vitlökssmör
50 gram smör
1 vitlöksklyfta
1 nypa salt
Deg
300 g vetemjöl
En påse (ca 5 g) torrjäst eller 25 gram färsk
1 msk socker
1 tesked salt
40 g osaltat smör, rumstemperatur
1 ägg
175 ml helmjölk
Timjan
Rör ut jästen med mjölk i en bunke. Tillsätt socker och salt. Häll i ägg mjöl och smör. Knåda till en smidig deg och låt jäsa under en handduk i ca 1½ timme. Under tiden degen jäser vispar du ihop vitlökssmöret och förvarar det under tiden i kylen. När degen har jäst färdigt (till dubbel storlek) sätter du på ugnen på 250 grader. Forma 8 små bullar och gör en liten grop i dem. Fyll "gropen" med en klick vitlökssmör och strö sedan lite timjan över. Låt bullarna vila 10 minuter tills ugnen är varm. Grädda i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills det är gyllen bruna.