Mammas morotskaka
Publicerat den
En morotskaka i världsklass! Mammas morotskaka är bara bäst. Så saftig och smarrig att jag trillar av stolen varje gång jag äter den. Jag bakade en "morotskakstårta" till mormor när hon fyllde år. Alltså gjorde jag flera lite mindre bottnar och hade glasyr mellan. Den blev kalasgod men dock inte lika fin. Att smeta på glasyr var svårare än jag trott, antagligen var den lite för varm när jag höll på så det blev liksom bara kladd. Det får jag nog öva lite mer på ;) Här är iallafall receptet som ni bara måste prova!
Bilderna blev kassa eftersom det var så dåligt ljus..


Jag har dekorerat med bränt socker.
Mammas morotskaka
Till en 24cm springform
2 ägg
2 dl socker
3dl rivna morötter
1 dl olja
2 dl mjöl
1 tsk bikarbonat
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Cream Cheese Frosting
225 g rumsvarmt smör
350 g kylskåpskall philadelphiaost
ca 150 g florsocker
1½ tsk vaniljextrakt
Vispa ägg och socker poröst. Blanda bikarbonat, bakpulver, kanel, vaniljsocker och mjöl. Riv morötter och blanda med oljan. Häll sedan i mjöl blandningen i ägg och socker blandningen, rör sedan i morötterna och oljan i smeten. Häll smeten i en bröad 24 cm springform och grädda i mitten av ugnen i ca 35- 40 minuter i 175 grader.
Frosting
Vispa smöret smidigt och lätt poröst med en elvisp. Tillsätt philadelphiaosten samt vaniljextrakt och vispa samman till en smidig kräm.
Sikta ner florsockret och vispa ihop.
Montera kakan genom att lägga samman bottnarna med frosting mellan lagren och bred sedan frosting runt om hela kakan.
Sikta ner florsockret och vispa ihop.
Montera kakan genom att lägga samman bottnarna med frosting mellan lagren och bred sedan frosting runt om hela kakan.
Till min "tårta" hade jag 1½ sats som jag gräddade i en 18cm spring form. Alltså blev det 3 bottnar.