Glasstårta med smak av sommar!
Publicerat den
Hej! Har varit lite tyst här inne.. Jag var haft semester en vecka och den har spenderats på Gotland med mina nära och kära. Det har varit en toppen vecka med fullspäckat schema. Vi har badat, solat, ätit glass och umgåtts en massa. Riktigt mysigt!
Som sagt en hel del glass har slunkigt ner i min mage under dessa dagar, här är ett hett glasstips!

Browniebotten
50g mjölkchoklad
25 g mörkchoklad
50 g smör
1 ägg
50 g strösocker
100 g vetemjöl
1 nypa salt
Bottnen
Sätt ugnen på 150 grader. Klä en springform, ca 18 cm i diameter, invändigt med bakplåtspapper.
Smält smör och choklad i en liten kastrull på låg värme. När blandningen är helt slät, låt den svalna lite och tillsätt sedan resterande ingredienser till bottnen.
Rör snabbt samman till en slät smet och häll i den klädda formen. Grädda ca 15 minuter. Ta ut och låt bottnen svalna helt.
Jordgubbsglass
4 dl färska jordgubbar
1 burk kondenserad mjölk
3 dl vispgrädde
saft av 1 citron
Snoppa jordgubbar och lägg dem i en mixer tillsammans med den kondenserade mjölken och citronsaften. Mixa till en slät smet.
Vispa grädde. Ställ smet och grädde i kylen en stund innan de blandas samman och hälls ner i glassmaskinen och körs till en krämig glass.
Om du inte har någon glassmaskin så går det lika bra. Häll smeten i en frystålig bunke utan lock i ca 2 timmar ta sedan ut glassen och
mixa den slät igen, upprepa efter ytterligare 1 timme. Häll tillbaka i bunken och frys i ytterligare 3-4 timmar.
Söt vaniljglass
250 gram grädde
100 gram mjölk
80 gram socker
2,5 - 3 tsk vaniljpulver
50 gram Philadelphia
Sjud 70g grädde med sockret och vaniljpulvret till en slät sås. Häll i resterande grädde, mjölk och rör i Philadelphiaost, ställ sedan i kylen 10 - 15 minuter tills det är kylt. Häll i glassmaksin eller ställ i frysen 4-6 timmar.
Om du vill göra glasstårtan läggger du på glassen i lager på browniebotten innan du ställer in den i frysen.