Chokladglass med apelsinsås
Publicerat den

Choklad och apelsin gifter sig verkligen i munnen och så även i denna glass. Den är så oemotståndligt god att man bara inte kan sluta äta. Chokladglassen är len och apelsinsåsen gör den fräsch. Jag tror det blir måndagsmys idag!
 
 
Chokladglass
 
4 dl grädde
50 gram socker
1 tsk vaniljsocker
120 gram mjölkchoklad
80 gram mörkchoklad (70%)
2½ dl mjölk
100 gram philadelphiaost
 
 
Värm grädde tilsammans med socker, vaniljsocker. Låt sockret smälta, men grädden ska inte koka. Rör i chokladen och rör till en slät chokladgräddesås. Rör ner mjölk och philadelphia, vispa så att det inte finns några klumpar av phiadelphiaosten i såsen. Lägg sedan glassmeten i glassmaskinen och låt bli önskad konsistens.
 
Apelsinsås
 
20 gram smör
skal av en medelstor apelsin (ca en msk apelsinskal)
25 gram socker
2 msk apelsinsaft
 
Smält smöret i en kastrull.Riv apelsinskal och ha i i smöret. Tilsätt socker och apelsinsaft, låt puttra en liten sund. Ta va från plattan och låt svalna lite. Vänd sedan ner apelsinsåsen i chokladglassen.
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo