lemoncurd
Publicerat den
Just nu ligger jag faktiskt i sägnen och kliar sönder var ända kroppsdel. Jag har bakat lite födelsedagsfika till en jobbarkompis och var tvungen att smaka Pyttelite smet. Självklart blev jag prickig och huden irriterad på en gång. Jag förstår inte hur känslig den kan vara.. Hatar mina allergier..
Här kommer iallafall ett recept på lemoncurd som är utan ägg, perfekt för mig som är allergisk mot just det!

Lemon Curd
6 citroner (rivet skal från alla och saften från fyra)
4 dl strösocker
100 gram smör
4-5 msk maizena
2 dl mjölk
6 citroner (rivet skal från alla och saften från fyra)
4 dl strösocker
100 gram smör
4-5 msk maizena
2 dl mjölk
Lemon curd. Blanda rivet skal från samtliga citroner, samt saften från fyra tillsammans med strösocker, smör och maizena i en kastrull. Sätt på medelhög värme och låt allt smälta ihop och börja sjuda lätt. Rör ut maizenan i lite av sojamjölken och vispa sedan ner i kastrullen tillsammans med resterande sojamjölk. Vispa konstant tills krämen börjar tjockna. Så fort du har fått en tjock gosig citronkräm häller du över den i en skål, plastar in och låter svalna helt.
