Snabba tekakor
Publicerat den

Vill du lyxa till lördags frukosten ska du absoluta baka dessa! De går snabbt att baka och blir super goda! 
Snabba tekakor
30 gram smör
2 dl mjölk
20 gram jäst
1 tsk salt
½ dl sirap
ca 5 dl mjöl
 
Värm smör och mjölk till 37 grader. Smula jästen i en bunke och häll sedan över degspadet. Rör ut jästen och tillsätt salt och sirap. Häll sedan i mjölet pö om pö, det kan behövas mindre mjöl men även mer. Degen ska vara smidig. När degen är smidig och släpper från bunken delar du degen i bitar. Mina vägde ca 70 gram styck. Men storleken är valfri! Lägg sedan dina bollar på en bakplåtspappersklädd plåt. Tryck ut bollarna försiktigt och låt jäsa i ca 30 minuter under handduk.  Sätt på ugnen på 250 grader. När tekakorna jäst färdigt plattar du till de lite till, väldigt försiktigt och sedan naggar du med en gaffel lite. Sätt sedan in de i ugnen ca 8 minuter beroende på storlek. Servera med smör och något gott pålägg!
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo