Morning
Publicerat den

God morgon! Sitter i soffan och njuter av mitt nybakade bröd. Såå gott! Var värt att lägga ner 2 dagar på..
Igår var en sån där jobbig dag, massa motgångar som gör att man inte orkar någonting. Var strul med tandläkaren, blodprovsvaren och bilen. Mitt blodprovsvar hade kommit, dock kunde de bara säga att alla tester visade posivit, men inte hur mycket eller på exakt vilken sort. Dock innebär det att jag borde vara både laktos och glutenintolerant, vilket jag verkligen hoppas inte stämmer! Läkaren sa nämligen att blodproven kunde bli lite falska då jag hade lite eksem när blodet togs.. Men men vi får se i slutet av veckan!
 
 



Kladdkaka med kola
Publicerat den

Sitter ännu och väntar på att doktorn ska ringa mig. Vill så gärna veta vad det är som gör min mage så uppblåst. Igår fick jag panik, så duktig som jag tycker att jag är med träningen,kanske lite mindre bra med sötsakerna. Igår upptäckte jag att min valk börjat hänga ööööver byxkanten! Va fan?! Så mycket onyttigt äter jag inte!!!
Aja nu vill jag nästan gå och tröstäta, finns en kladdkaka i kylen, synd bara att jag inte kan äta den..
 
Så här såg kakan ut innan gräddning, fick tyvärr ingen efter.
Kladdkaka med kola
4 ägg

5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör

½-1 burk kokad kondenserad mjölk eller färdig karamelliserad mjölk

Obs!! Denna kladdkakan ska  stå kallt i ca 2 timme innan servering

Antigen kokar du en burk med kondenserad mjölk i 2-3 timmar, enligt anvisningarna på burken. Eller så köper du färdig karamelliserad mjölk.


Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöre och låt det svalna.Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. DEt ska inte bli fluffigt utan bara bli en slät smet. Där har ni hemligheten,att vispa äggen så lite som möjligt. När smeten är klar rör du försiktigt i kolan.
Grädda sedan kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Kakan kommer vara väldigt lös i mitten, men den stelnar och blir super god sen!

 

Serveras med vaniljglass och färska jordgubbar, eller med grädde och färska bär.
 



Morsning korsning
Publicerat den

Halloj! Kontigt nog är jag ovanligt pigg, har varit så hela helgen. Knappt kunnat sova, vaknade klockan tre på lödags "morgonen" av att jag fick en snilleblixt från ovan. Haha nej men jag låg och tänkte massa på boende och sånt så jag kunde bara inte somna om.. Men idag är jag utvilad och ska nog snart ta mig ut på en promenad. HOppas även på att min doktor ringer och lämnat svar på mina blodprover. Annars måste jag nog ta mig dit, för min mage är stenhård, alltså utvändigt..
 
Till frukost blir det sesamknäcke med grönsaker!
 
Sesam knäcke
 
1.5 dl rågsikt
4-4,5 dl vetemjöl
½ msk flingsalt
ca 3 gram jäst
2.5 dl vatten
 
Topping
½ dl valfria frön, jag valde sesam
1/4 dl flingsalt, om man vill ha extra sälta
 
Rör ut jästen met vattnet. Tillsätt sedan salt därefter mjölet. Knåda degen så att den blir smidig. Låt jäsa 1 timme under bakduk på ett varmt ställe.
 
Sätt ugnen på 250 grader.
 
Kavla ut en bit deg tunt, tunt, så tunt du kan. Lägg på bakplåtspapper och pensla på vatten. Strö sedan över frön och salt. Grädda i ugnen ca 5-7 minuter. Tills det har fått lite färg. sedan är det bara fortsätta tills degen är slut.
 
Bryt sedan brödet i önskad storlek och servera med smör.
 
 
'