Godaste frallorna
Publicerat den

 De absolut bästa frallorna är gjorda! Dessa var så saftiga och goda, har aldrig blivit godare än så! Grymma frukost frallor som man gör kvällen innan. 
Här kommer receptet för de som är sugna! 
Godaste frallorna
 
12 gram jäst
1 ½ dl mjölk
25 gram smör
½ tsk salt
1 msk honung
3 dl mjöl
 
Smula jästen i en bunke, häll i kallmjölk. Rör ut jästen och tillsätt sedan honung och salt. Rör sedan ner kallt smör och mjöl. Låt degen knådas tills den är smidig. Rulla till bullar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med plast och låt stå i kylen över natten.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda frallorna i ca 10 minuter.
 
 
 
Nektarin och jordgubbssmoothie
 
1 ½ dl naturell yoghurt
75 gram nektarin
100 gram jordgubbar
1 krm vaniljpulver
 
Mixa alla ingredienser och servera!
 



Twix
Publicerat den

 Lite lyx till kvällsfikat är jag värd efter en löprunda. Trodde det skulle vara svårt att göra egna twix, men icke! Det var enklare än jag trodde. Perfekta att frysa och ta fram när man vill ha något till fikat! 
 
 Twix 

Botten
125 gram smör
 4 dl mjöl
1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker 
 
Kola
175 gram smör
2 dl socker
3 dl grädde
1 dl ljussirap
 
200 gram mjölkchoklad
 

Tryck ihop ingredienserna till bottnen och tryck ut i en form på ca 20*30 cm.

Grädda i 175 gr i 20 min. Blanda ihop alla ingredienser till kolan i en kastrull och koka upp.

Låt småkoka i 45-50 min. Gör ett kulprov, kolan skall vara ganska lös men gå att rulla.

Häll smeten över bottnen och ställ i kyl i ca 15 min. Smält chokladen och häll den över den halft stelnade kolan.
Låt stelna i kyl och skär sedan i rutor.

recept



Havrerutor med kola
Publicerat den

 Sugen på något sött? Kanske är du en av de som inte tycker om bärpajer? Då ska du baka dessa havrerutor! Fyllda med kola och choklad med krispig smultopp. Snabba att göra och mycket goda! Man kan till och med servera dessa med vaniljvisp om så önskas.

Havrerutor med kola
 
150 g smör
1 /2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
 
1 eller en halv burk karamelliserad mjölk (Den färdigkokta) beroende på hur söt man vill ha den. 
1 dl chokladknappar.
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 Klä en form med bakplåtspapper, jag hade en springorm 18 cm.
 Smält smöret och blanda det sedan med socker och vaniljsocker rör tills allt är blandat.
 Tillsätt mjöl, havregryn och bakpulver rör till jämn smet och fördela hälften av smeten i formen, tryck ut så den täcker botten jämnt och grädda i mitten av ugnen 10 min.
 
Ta ut ut ugnen och fördela den karamelliserade mjölken jämnt över den gräddade "bottnen" strö sedan chokladknapparna och smula till sist över den andra halvan av havredegen. 
Grädda i mitten av ugnen ca 16-20 minuter. 
 
Mycket viktigt är att låta denna kaka svalna och sedan stå kallt några timmar så den sätter sig ordentligt men sedan är det bara att skära i rutor och njuta.
 
 
 
Recept