Kladdkaka med center
Publicerat den

 Idag firar jag och Alex två år som förlovade! Tiden bara springer iväg.. Det firar vi med att mysa hemma i soffan med lite gott fika.. 

Älskar dig mest av allt i världen min prins! <3

 

Recept här

 Kladdkaka med center


3 ägg
3 ½dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
2 rullar med center


Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en  10 – 15 centerbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen och fördela resten av alla centerbitar över kakan och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.

 




Fikonbars
Publicerat den

 Ja så var det måndag igen.. Ska bli skönt att börja träna igen efter en veckas uppehåll. Är inte helt återställd igen, har fortfarande lite täppt näsa och slemmig hals. Men vi mjukstartar lite och jag får ta det lite extra försiktigt. Sen rullar det på och förhoppningsvis går veckan fort! 
Här kommer ett recept på "nyttiga" energibars. Goda med mycket fikonsmak. Bra för att stoppa sockersuget och för att få lite energi innan träningspasset. 
 
Fikonbars
100 gram fikon
2 dl rostade havregryn
1 dl cornflakes
100 gram mjuka torkade fikon
2 ½ msk kaffe
1 msk kakao
 
mörkchoklad att doppa i
kokos
 
Sätt ugnen på 200 grader. Rösta havregrynen i ca 8 minuter.
Mixa fikonen, kakao och kaffe. Tillsätt sedan havregryn och russin. Lägg sedan massan i en bunke och blanda i cornflakes. Kavla sedan ut massan mellan två bakplåtspapper tills den är lagom tjock. (valfri tjocklek)
Ställ den sedan i kylen ca 1 timme. 
Ta fram kakan och skär den i bitar i valfri storlek. Smält chokladen och doppa sedan ändarna i, toppa sedna med kokos om så önskas. Ställ sedan i kylen en stund innan servering. Jag har ställt mina i frysen.
 
 



Fattiga riddare
Publicerat den

God morgon från landet. Här är det fortfarande grått och regnigt så vi sitter framför brasan och myser. Vi har precis ätit lite frukost och nu dricker vi lite kaffi. Jag sitter även och drömmer om mina fattigariddare jag gjorde till Alex för någon vecka sen. 
Eftersom Alex inte har ätit fattigariddare någonsin så var jag tvungen att göra det till honom. Det som är så gott kan man ju bara inte missa?!
 
Fattigariddare utan ägg (äggersättningspulver)
1½ dl mjölk
1 nypa salt
1½ tsk äggersättningspulver (2 ägg)
3 tsk vatten
2 msk smör
2,5 dl mjölk
 6 skivor vitt rostbröd
 
Blanda vatten med ersättningen i en bunke. Häll sedan ner hälften av mjölken. Rör ner mjölet och saltet. Vispa till smeten är klumpfri. Häll sedan ner resten av mjölken och smöret. (smeten ska vara lite tjockare än vanlig smet). Lägg sedan ner det vita brödet i smeten och låt det suga åt sig lite smet innan du steker på medelhög värme i smör.
Servera med valfri sylt, bär och kanske även glass!