Kyckling baugett
Publicerat den

Fredagsmat är så svårt! Jag tycker vi äter fredagsmat varje dag, alltså jag tycker vår mat som vi lagar jämt är god. Okej fredagsmaten kanske ska vara något extra men just det har jag svårt och komma på vad det är. Alla barnfamiljer äter väl oftast något i stil med tacos, men det kan vi lika gärna äta en tisdag. Så helg mat i överhuvudtaget är svårt att hitta på och variera. Kanske är det för att jag inte jobbar så ofta och kan göra långkok en onsdag. När jag börja jobba mer sen kanske jag inte orkar det lika ofta och det kanske kommer bli fredagsmat. Aja iallafall. Den här baugetten är min systersspeciallitet! Jag hade inte hennes recept men lyckades ändå få till den riktigt bra! Inte alls svårt att få den att smaka bra, dessutom väldigt enkelt.
 
 
Kyckling baugett
Fyller 4 små baugetter
 
1 grillad kyckling
2½ dl grädde
2 msk kycklingfond
100 gram champinjoner
 
lite salt
mycket peppar
Vitlökskrydda efter smak
Ost till topping
 
sätt ugnen på 225 grader. Rensa kycklingen och skiva i små bitar. Koka upp grädde och lägg sedan ner kycklingen. Skiva champinjoner och lägg sedan i dem. Krydda med kycklingfonden och resten av kryddorna. Låt puttra till en gräddig röra. Gröp ur baugetterna i mitten alltså. Fyll sedan med kycklingröran och toppa med ost. Grädda i ugnen tills osten fått fin färg. Servera med en fräsch sallad.



-Glassfredag-
Publicerat den

Så var det äntligen fredag igen! Det verkar inte bli något jobb för mig idag men jag tror att det kan bli lite imorgon. Vi får se. Så typiskt att det ska komma snö samma helg som vi planerat att åka hem till min mamma. Men men om det inte kommit någon snö inatt åker vi nog ner imorgon.. Iallafall nu tänkte jag bjuda på ett super smarrigt glasstips! Nämligen chokladglass.
 
Chokladglass
 
4 dl grädde
50 gram socker
1 tsk vaniljsocker
120 gram mjölkchoklad
80 gram mörkchoklad (70%)
2½ dl mjölk
100 gram philadelphiaost
 
 
Värm grädde tilsammans med socker, vaniljsocker. Låt sockret smälta, men grädden ska inte koka. Rör i chokladen och rör till en slät chokladgräddesås. Rör ner mjölk och philadelphia, vispa så att det inte finns några klumpar av phiadelphiaosten i såsen. Lägg sedan glassmeten i glassmaskinen och låt bli önskad konsistens.
 
Jag hade hallon att toppa glassen med, en super god kombination!
 
 



Besvikelse
Publicerat den

Usch, fy blä, fu bubblan, äck. Mår illa bara jag ser bilden.. Morotsglass var bland det vidrigaste jag smakat, iallafall min.
 
Åh vad gott tänkte jag. Morotskaka som är så gott! Hittade ett recept som jag gjorde om och tog bort äggen på. Började koka morötter, blanda grädde med kryddor och smakade av grädden. Åh gott. Mixade de kokta morötterna och blandade ner de i grädden. Smakade av och... Det var väl helt okej, lite märkligt med morötter som inte smakade något men va kan gå fel... I med smeten i glassmaskinen och vänta, vänta. Tog en sked av den fint färgade morotskakaglassen. Åh spännande tänkte jag. Men så fort jag fick in glassen i munnen, vände sig magen och jag blev tvungen att spotta ut! Glassen hann inte ens ur glassmaskinen fören den låg i slasken. Fy bubblan så äckligt! Nej jag tror jag håller mig till morotskaka eller glass i framtiden..