Kladdkaka med citronmousse
Publicerat den
För en 24 cm form
4 ägg
5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
8 msk kakao
3 dl vetemjöl
200 gram smält smör
Ställ ugnen på 175 grader.Smält smöre och låt det svalna.Smörj och bröa formen.
Rör ihop ägg, socker, vaniljsocker, kakao, mjöl och till sist smöret. DEt ska inte bli fluffigt utan bara bli en slät smet. Där har ni hemligheten,att vispa äggen så lite som möjligt. När smeten är klar rör du försiktigt i kolan.
Grädda sedan kakan i mitten på ugnen i ca 30 minuter. Kakan kommer vara väldigt lös i mitten, men den stelnar och blir super god sen!
Denna kladdkakan ska stå kallt i ca 2 timme innan servering
3 citroner (rivet skal från alla och saften från två)
2 dl strösocker
50 gram smör
2½ msk maizena
1dl mjölk
Lemon curd. Blanda rivet skal från samtliga citroner, samt saften från fyra tillsammans med strösocker, smör och maizena i en kastrull. Sätt på medelhög värme och låt allt smälta ihop och börja sjuda lätt. Rör ut maizenan i lite av sojamjölken och vispa sedan ner i kastrullen tillsammans med resterande sojamjölk. Vispa konstant tills krämen börjar tjockna. Så fort du har fått en tjock gosig citronkräm häller du över den i en skål, plastar in och låter svalna helt.
Börja med att göra din lemoncurd.
Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Rör socker, philadelphia, mascarpone och vanijsocker till en fluffig massa. Vispa sedan grädde i en separat bunke. Rör sedan ner grädden i ostblandningen.
Värm gelatinbladen i micton jätte snabbt, så att de smälter. Häll sedan ner dem i bunken och rör om.
TIllsätt sedan lemoncurd efter smak och häll sedan på kladdkakan.
Ser verkligen gott ut,kul att du ska sälja på marknaden,då tar vi med kylväska och fyller den med dina fina bakverk ... hmm Pelle skriker att vi måste nog köpa en större väska när han såg Kladdkakan.
:)
Taina