Havrerutor med kola
Publicerat den

 Sugen på något sött? Kanske är du en av de som inte tycker om bärpajer? Då ska du baka dessa havrerutor! Fyllda med kola och choklad med krispig smultopp. Snabba att göra och mycket goda! Man kan till och med servera dessa med vaniljvisp om så önskas.

Havrerutor med kola
 
150 g smör
1 /2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 dl mjöl
2 dl havregryn
1 tsk bakpulver
 
1 eller en halv burk karamelliserad mjölk (Den färdigkokta) beroende på hur söt man vill ha den. 
1 dl chokladknappar.
 
 
Sätt ugnen på 175 grader.
 Klä en form med bakplåtspapper, jag hade en springorm 18 cm.
 Smält smöret och blanda det sedan med socker och vaniljsocker rör tills allt är blandat.
 Tillsätt mjöl, havregryn och bakpulver rör till jämn smet och fördela hälften av smeten i formen, tryck ut så den täcker botten jämnt och grädda i mitten av ugnen 10 min.
 
Ta ut ut ugnen och fördela den karamelliserade mjölken jämnt över den gräddade "bottnen" strö sedan chokladknapparna och smula till sist över den andra halvan av havredegen. 
Grädda i mitten av ugnen ca 16-20 minuter. 
 
Mycket viktigt är att låta denna kaka svalna och sedan stå kallt några timmar så den sätter sig ordentligt men sedan är det bara att skära i rutor och njuta.
 
 
 
Recept






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo