Rabarberbullar med mandelmassa
Publicerat den

 Äntligen fredag! Ja jag har ju egentligen bara jobbat tre dagar av fem men igår blev det 11 timmars pass. Men idag ska jag iallafall till landet och njuta. Å bjuda mormor på dessa goda bullar!
 
Rabarberbullar med mandelmassa
20 st stora bullar
 
Deg
50 gram jäst för söta degar
100 gram smör
3 dl mjölk
3/4 dl ljus sirap
1 ägg
2 tsk mald kardemumma
1/2 tsk salt
10-11 dl vetemjöl
 
Fyllning 1
150 g mandelmassa
75 g margarin eller smör
1 tsk kardemumma
 
Fyllning 2
200 g rabarber
3/4 dl ljus sirap
 
1 uppvispat ägg
pärlsocker
 
Smula jästen i en bunke. Smält smör i en kastrull och tillsätt mjölken. Låt degvätskan bli fingervarm. Häll lite av degvätskan över jästen och rör om så att jästen löser sig.
Tillsätt resten av degvätskan, sirap, ägg, kardemumma, salt och det mesta av mjölet. Arbeta ihop till en smidig deg och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
Gör under tiden fyllningarna. Blanda mandelmassa, smör och kardemumma till en bredbar röra. Skär rabarbern i skivor och koka den med sirap tills den är mjuk, rör då och då. Låt rabarbern svalna.
Ta upp degen på mjölat bakbord och arbeta den något. Kavla ut den till en rektangulär platta och skär den i 20 jämnstora rutor.
Lägg en klick mandelmassafyllning och en klick rabarber på varje. Vik och tryck ihop ändarna (ändarna ska vara uppåt) och lägg dem i bullformar. Ställ dem gärna i en muffinsplåt så att de jäser uppåt. Låt bullarna jäsa under bakduk i cirka 30 minuter.
Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Grädda bullarna i 200 grader i 10-12 minuter.
Recept här
 
 






NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo