Kardemummaskorpor - bästa!
Publicerat den

 God morgon på er! Har faktiskt sovit förvånandsvärt bra inatt. Skönt att vakna upp utvilad. Innan frukost hann jag med en promenad och sedan åt jag en god frukost framför tvn. Nu är glassmaskinen i full gång och snart är glassen klar. Vad det blir för glass får ni se om någon dag. Någon som kan gissa? 

Dagens tips är dessa kardemumma skorpor, perfekta att ha till, mellis eller fikat. Hos oss är de en frukost favorit. Jag bakade 50 st förra veckan och när jag öppnade burken imorse fanns det bara 10 kvar.. Behöver jag säga mer än att de är super goda!
Kardemummaskorpor

80- 100 st
 
175 gram smör
5 dl mjölk
50 gram jäst
½ tsk salt
1 ½ dl socker
1-2 msk finstött kardemumma (här får du själv smaka av hur mycket dj vill ha, jag vill ha mycket smak)
1 tsk bakpulver
ca 13 dl vetemjöl
 
Smält smör. Häll i mjölken och låt bli 37 grader. Smula jästen i en bunke och lös upp med degspadet. Tillsätt salt, socker, kardemumma och bakpulver. Arbeta in så mycket mjöl att degen går lätt att arbeta. Strö över lite mjöl och låt degen jäsa i 45 minuter.
När degen jäst klart, forma då degen till släta bullar och lägg på bakplåtspapper. Låt jäsa yttligare 45- 1 timme.
 
Grädda bullarna i 250 grader i ca 10 minuter. Låt sedan kallna på galler utan bakduk.
Dela bullarna på mitten med en kniv eller gaffel. Lägg halvorna med snittytan uppåt.
Färgsätt skorporna i 175 grader i ca 5 minuter.
Torka dem sedan i 100 grader ca 2 timmar. Låt ugnsluckan stå på glänt under torkningen.
 
Lycka till!



Johanna(part of the dreamteam)

Hm jag tror saffransglass, bara en vild gissning sådär!



URL:





NAMN
 

MAIL


URL





Spara?

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo